Painoviestinnän opettajat ry:n uusi hallitus

Painoviestinnän opettajat ry on pitänyt vuosikokouksensa 15.4.2016 Helsingissä. Uuteen hallitukseeen valittiin puheenjohtajaksi allekirjoittanut, Juha Roinevirta Helsingistä. Viisi muuta hallituksen jäsentä ovat Turusta Juha Holi, Tampereelta Susanna Järvensivu ja Minna Alanko­-Pirinen, Jyväskylästä Hannu Mäkinen ja Helsingistä Markku Pitkänen. Kiitos edellisille hallituksille ja jäsenistölle, kuin myös kiitos luottamuksesta tulevaan tehtävääni.

Uusi hallitus järjestäytyy lähes täydellisenä Drupareissun aikana Saksassa. Tuossa kokouksessa mm. päätetään yhdistyksen uusi rahastonhoitaja ja suunnitellaan tulevaa toimintavuotta. Alustavasti olemme suunnitelleet yhtä yhteiskokousta syksylle / talvelle aiheena Opetussuunnitelman uudet tutkinnon perusteet. Lisäksi hallitus pyrkii kokoontumaan tarpeen vaatiessa mahdollisimman usein. Syksyllä edessä ovat mm. PackTeck­messut Helsingissä ja monia pienempiä mutta ei vähäpätöisempiä tapahtumia ympäri maata.

Aivan näillä hetkillä avautuvat kansainväliset Drupamessut Saksassa Düsseldorfissa. Mekin Painoviestinnän opettajat ry:n tiimoilla olemme lähdössä sinne tutustumaan painoviestinnän alan uusiin tuuliin. Olemme saaneet aikaan kevään kuluessa Painoviestinnän koulutus 2016­julkaisun, joka tullaan jakamaan kaikille tämän alan oppilaitoksille. Opettajat jakavat näitä julkaisuja sitten yhteistyökumppaneilleen osoittaen että olemme olemassa myös heitä varten.
Yhdistyksellä ja painoviestinnän opettajilla on edessä haasteita, jotka saattavat aiheuttaa jonkin verran muutosvastarintaakin. Mehän olemme tottuneet selviämään haasteista, kuten tälläkin kertaa. Haasteina tulevat olemaan opetusrintamalla opetussuunnitelman muutokset viimeistään vuonna 2017, opiskelupaikkojen väheneminen ja yhdistyksessä jäsenmäärän hiipuminen ja toiminnan kehittäminen jäseniä palvelevaksi. Tässä jälkimmäisessä asiassa tarvitsen teidän apuanne. Lähestykää hallituksen jäseniä tai vaikka suoraan minua ja esittäkää hyviä ideoita toiminnan kehittämiseksi.

Kesäterveisin Juha Roinevirta